12 februari 2020

Lasagne

Kødsauce
  • Smør 25 g
  • Hakket oksekød (ca. 6% fedt) 500 g
  • Hakket zittauerløg (ca. 100 g) 1
  • Groft salt 1 tsk
  • Friskkværnet peber
  • Tørret timian eller basilikum 1 tsk
  • Tørret oregano ½ tsk
  • Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g) 1 dåse
  • Oksebouillon 1½ dl

Mornaysauce
  • Smør 25 g
  • Hvedemel 3½ spsk
  • Kogende mælk 6 dl
  • Groft salt ½ tsk
  • Friskkværnet hvid peber
  • Revet muskatnød ½ tsk
  • Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% 175 g

Andet
  • Forkogte, tørrede lasagneplader (ca. 250 g) 15
  • Rasp 2 spsk
  • Smør



Kødsauce

  1. Lad smørret blive gyldent i en gryde. Brun kød og løg til kødet smuldrer og skifter farve.
  2. Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.


Mornaysauce

  1. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
  2. Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
  3. Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til.
  4. Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
  5. Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.


Bagetid
Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.

Source

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar