- Smør 25 g
- Hakket oksekød (ca. 6% fedt) 500 g
- Hakket zittauerløg (ca. 100 g) 1
- Groft salt 1 tsk
- Friskkværnet peber
- Tørret timian eller basilikum 1 tsk
- Tørret oregano ½ tsk
- Koncentreret tomatpuré (ca. 140 g) 1 dåse
- Oksebouillon 1½ dl
Mornaysauce
- Smør 25 g
- Hvedemel 3½ spsk
- Kogende mælk 6 dl
- Groft salt ½ tsk
- Friskkværnet hvid peber
- Revet muskatnød ½ tsk
- Karolines Køkken® Pasta- & gratineringsost 30% 175 g
Andet
- Forkogte, tørrede lasagneplader (ca. 250 g) 15
- Rasp 2 spsk
- Smør
Kødsauce
- Lad smørret blive gyldent i en gryde. Brun kød og løg til kødet smuldrer og skifter farve.
- Tilsæt krydderier, tomatpuré og bouillon og lad saucen koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min.
Mornaysauce
- Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen.
- Kom halvdelen af mælken i under omrøring. Bring saucen i kog og tilsæt resten af mælken lidt efter lidt.
- Kom krydderier og ost i. Lad saucen koge godt igennem til osten er smeltet. Smag til.
- Læg lagvis, i et smurt ovnfast fad: kødsauce, lasagneplader og mornaysauce – det øverste lag skal være mornaysauce.
- Drys med rasp og fordel smørklatter på toppen. Bag lasagnen midt i ovnen til overfladen er gylden. Lad lasagnen hvile tildækket på køkkenbordet i ca. 10 min.
Bagetid
Ca. 35 min. ved 200° - traditionel ovn.
Source
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar