- 1 gul lök
- 2 1/2 salladslökar
- 1 morot
- 3 potatisar
- 1 paket bacon (à 140 g)
- 2 smulade hönsbuljongtärningar
- 1 skalad vitlöksklyfta
- 8 dl vatten
- salt, peppar
- 1 burk bönor (à 400 g)
Gör så här:
1. Skala och finhacka gul lök. Finstrimla salladslökar. Skala och skär morot och potatisar i ca 1/2 cm stora tärningar.
2. Strimla bacon. Stek det i en gryta 2–3 minuter. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
3. Fräs löken i stekfettet ca 3 minuter. Tillsätt salladslök, morot och smulade hönsbuljongtärningar, fräs ca 3 minuter. Tillsätt potatis, skalad vitlöksklyfta och hälften av vattnet. Koka upp och låt småkoka ca 10 minuter med lock.
4. Tillsätt borlottibönor, avsköljda, och resten av vattnet, koka upp. Rör ner hälften av bacon och sås. Toppa med riven ost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar